Så marknadsför du dina böcker på Bokmässan

Avkalle

Så marknadsför du dina böcker på Bokmässan

Bokmässan i Göteborg är ett av Nordens största litteraturevent. Både förlag, författare och bokintresserade deltar i det.
Ska du delta som författare? Då har du ett ypperligt tillfälle att marknadsföra dina böcker och det är därför bra om du satsar på att trycka upp profilreklam via medtryck.com eller ett liknande tryckeri. Profilreklam i form av pennor, tygpåsar och visitkort är bra saker att ha med dig när du ska göra i ordning ditt författarbord. Du kan också ha nytta av banderoller, dukar och godis, sådana reklamprylar som tydligt visar att du finns och som gör ditt bord på Bokmässan än trevligare.

Det är viktigt att marknadsföra böckerna

När du har lagt ner tid på att skriva en egen bok och sedan lyckats få den antagen och publicerad vill du så klart att andra ska läsa den. På Bokmässan har du inte bara chans att göra reklam för boken, du kan också knyta nya kontakter med folk inom förlagsbranschen. Det räcker inte att ha skrivit en bra bok. Om du inte marknadsför ditt skrivande kommer du troligen sälja färre exemplar av böckerna. På Bokmässan gäller det att ha ett spännande författarbord. Anordna små event där du berättar om boken, delar med dig av skrivtips och kanske har en miniskrivkurs. Passa på att dela ut ditt visitkort under tiden!

Om författaren

kalle administrator