Skriva en egen bok

Avkalle

Skriva en egen bok

Att skriva en bok är ett stort projekt som kräver tid och energi. Om det är din stora dröm att skriva en bok ska du absolut försöka göra den drömmen verklig. Under tiden som du ska skriva boken måste du fortfarande äta, betala räkningar och bo någonstans. För att ha råd att betala dina kostnader behöver du ha ett kapital. Om du inte har ett kapital men vet att du förmodligen kommer tjäna pengar på boken så kan du låna pengar för att klara dig under skrivperioden. Gå in på Lånakuten.com och hitta ett lånealternativ som passar dig bäst. Du ska alltid försöka hitta det billigaste och förmånligaste lånet när du ska låna pengar. För att hitta det bästa lånet är det bra att jämföra olika lån.

Bestäm vilken typ av bok du ska skriva

För att lyckas med ditt skrivande och nå slutmålet om att hålla din bok i handen finns det några bra tips som du kan ta med dig. Hela bokskrivandet börjar oftast med en idé som du har. Det kan vara en liten och outvecklad idé men den föder något i dig. Du kan även drivas av att skriva en bok för att du tycker att något fattas. En annan anledning till att skriva en bok kan vara att utforska skrivandet och se var du hamnar. Oavsett vad som får dig att skriva är det viktigt att du har en tydlig målsättning och en klar bild om vart du strävar. I början måste du veta vad du ska skriva om, varför du ska skriva om just det och vad du vill ha sagt med boken. Du måste också bestämma dig för vilken typ av bok som du ska skriva. Det kan vara en skönlitterär bok, fackbok eller självbiografi.

Ha tålamod med bearbetningen

Om du ska lyckas att skriva en egen bok är det viktigt att du gör en skrivplan redan från början. Bestäm ett datum när du ska vara färdig med ett första utkast och bestäm hur ofta du ska skriva. Det kan vara en bra idé att vara detaljerad när du planerar ditt skrivande. Bryt ner det och bestäm hur många ord du ska skriva per dag och hur lång tid du behöver för det. Att skriva är något som du blir bättre på ju mer du skriver. Så skriv mycket och var beredd på att sudda och skriva om många gånger. Det kommer inte att bli perfekt direkt. Att skriva råmanus är relativt enkelt men sedan kommer det svåra med bokskrivandet, nämligen att redigera. Du kommer behöva redigera din bok flera gånger om. Det är ett tidskrävande arbete som kräver tålamod och disciplin. Men om du orkar med att bearbeta din text tills den blir färdig kommer du att lyckas ge ut din bok.

Om författaren

kalle administrator