Lär dig kalligrafi

Avkalle

Lär dig kalligrafi

Om du gillar historiska romaner har du kanske också ett intresse för kalligrafi. Kalligrafi är ett vackert sätt att forma bokstäver på och de får en klassisk, gammaldags stil. Du kan använda kalligrafi för att skriva brev eller göra kort.

Men att skapa kalligrafi är svårare än vad du kan tro. Därför får du i det här inlägget några tips på hur du lär dig kalligrafi.

Bra kalligrafipennor

Till att börja med behöver du ha kalligrafipennor. Dessa pennor är särskilt utformade för att du ska skriva kalligrafi med dem och du får därmed ett bättre resultat. Du kan köpa pennor på https://hlstore.com/konstnarsmaterial/kalligrafi/ där du även finner andra saker som är användbara för dig som ska lära dig kalligrafi. Du hittar allt från pennor till bläck och pennfodral.

Papper och block

Förutom att du behöver särskilda pennor kan du också använda vanliga A4-papper i början när du håller på att lära dig. Allt eftersom du blir bättre kan du använda tjockare papper eller skriva i block.

Övning ger färdighet

Det finns många sätt att lära dig kalligrafi. Det finns särskilda böcker du kan köpa där du ser hur bokstäverna ska se ut. Det finns även guider på nätet med beskrivningar på hur du gör för att utforma bokstäver. Ett annat tips är att du går in på videosajten YouTube där du kan se videoklipp när andra skapar kalligrafi och se videoguider på hur du själv ska göra. För att du ska lära dig kalligrafi behöver du öva massor för att bli bra på det.

Om författaren

kalle administrator