Inred en läshörna

Avkalle

Inred en läshörna

Om du älskar att läsa böcker kan det vara mysigt att ha en läshörna tillägnad just detta ändamål. Där kan du i lugn och ro sitta och läsa dina böcker utan att bli störd av annat. Har du ett stort boende kan du till och med skapa dig ett helt bibliotek med en läshörna. En läshörna kan även locka barn till att läsa, och ni kan ha högläsning tillsammans.

Hitta rätt känsla

Det viktigaste med din läshörna är att du får en bra känsla och trivs med att vara där. Även om det endast är en liten del av ett rum kan du exempelvis ha andra tapeter på väggarna där. Du kan beställa tapeter från Familjetapeter som har ett stort urval online. Där finns både vanliga tapeter och fototapeter, självklart alltid av bra kvalitet. Leveranser är alltid fraktfria.

Sköna möbler för långa lässtunder

Förutom att få rätt känsla i läshörnan är det viktigt med sköna möbler. Många tycker om att ha en fåtölj i sin läshörna, men har du ett stort utrymme kan det även fungera bra med en soffa. Tänk på att möblerna ska vara sköna och ergonomiska. Du vill inte få ont i ryggen när du sitter och läser dina älskade böcker.

Det är även viktigt att du har någonstans att lägga dina böcker. Alla har förstås inte plats med ett helt bibliotek, men du vill åtminstone ha plats för några böcker i läshörnan. Vi rekommenderar även att du har ett litet bord. Där kan du ställa en kopp te eller en skål med snacks.

Om författaren

kalle administrator