Anordna författarkonferens

Avkalle

Anordna författarkonferens

Som författare är det viktigt att nå ut till förlag och nya läsare. Idag finns det många olika konferenser du kan delta i som författare, både i Sverige och utomlands. Du kan också anordna en egen konferens för att nätverka och marknadsföra dig själv.

Genom att boka konferensrum i Stockholm hos Helio får du tillgång till många olika konferensrum, mötesrum och eventytor i huvudstaden. Här finns möjligheten att ordna event och möten från två ända upp till 700 personer. Du kan se tydliga bilder och beskrivningar samt få personlig rådgivning, så att du snabbt kan hitta rätt konferenslokal för ditt event.

Engelsk författarkonferens i Stockholm

Catherine Pettersson grundade år 2017 ”Stockholm Writers Festival” som är en årligt återkommande tillställning med målet att hjälpa nyblivna författare att få sina verk utgivna av förlag. Här finns stora möjligheter att skapa nya kontakter. Författare, copywriters och akademiker samlades i början i ett kök och funderade tillsammans över att starta en konferens för engelskspråkiga författare i Sveriges huvudstad. De frågade sig varför de behövde resa till olika länder för att gå på konferens när Sverige är är ett så passande land med sin rika bokliga tradition, samtidigt som här bor så många engelskspråkiga personer. SWF är nu en välkänd författarkonferens som årligen samlar personer intresserade av att förbättra sin kunskap kring förlagsvärlden, med allt fler internationella besökare varje år. Tidigare år har besökare fått pitcha sina böcker till förlagsagenter och ett litterärt pris har anordnas.

Framgångsrik konferens

Bokmässan i Göteborg är en annan välkänd konferens med anor långt tillbaka i tiden. År 1985 startades mässan och hette då ”Bibliotek 85” men året efter bytte det namn till Bokmässan. Mässan anordnas av ”Bok & Bibliotek i Norden AB”. Nu är mässan den största mötesplatsen i Norden för bokbranschen och även en stor kulturell mötesplats i västra Sverige. Den anordnas varje år i september. Utställarnas intresse har ökat konstant med åren. År 2008 var Bokmässan tvungen att avvisa 50 utställare på grund av platsbrist. Det finns hela tiden ett önskemål från organisatören att bygga ut Svenska Mässan för att kunna utvidga antalet utställare. År 2020 drabbades Bokmässan hårt av den pågående coronapandemin. Man blev tvungen att arrangera mässan nästan helt digitalt, med ett mindre urval presentationer och föreläsningar som fick strömmas via internet. På grund av att mässan var digital gick det inte heller att ha några förlagsmontrar vilket annars är tradition vid denna tillställning.

Självklar samlingspunkt för författare

Bokmässan brukar försiggå i Svenska Mässans undre plan. Här står förlagsmontrar som har delats upp tematiskt i de olika mässhallarna. Deras placering brukar återkomma varje år på samma ställe, där det går att se barnlitteratur, bokförlag, organisationer, institutioner och bibliotek. Här hålls också seminarier med gästande talare och författare. Utöver seminarier brukar också många programpunkter hållas under mässdagarna. Dessa sker på mässgolvet vid fasta scener. Bokmässan är nu en självklar samlingspunkt för bokläsare, författare, förlag, politiker och massmedier. Tack vare publikens intresse har Bokmässan fått mycket politisk närvaro och uppmärksamhet från media. Numera deltar ofta Sveriges kulturminister i Bokmässans öppnande, medan andra politiker och ministrar besöker olika scener och seminarier

Om författaren

kalle administrator